Koduhooldus Maniküür ja Geellakk

Käed on meie igapäevase elu lahutamatu osa ja õige hooldus on võtmetegur kaunite ja tervete küünte saavutamisel. Pärast maniküüris käiku tunneme end enesekindlalt, sest küüned on täiuslikult hoolitsetud ja viimistletud. Kuid kas olete mõelnud, kuidas seda kaunist tulemust kodus säilitada? Selles artiklis jagan näpunäiteid, kuidas hoida maniküür värskena kuni järgmise salongi külastuseni.

 

Kuidas hooldada?

 

1.  Niisuta regulaarselt:

Küüned ja küünenahad vajavad pidevat niisutust. Kasuta spetsiaalset küüneõli ja niisutavat kreemi, masseerides seda kätele ja küünenahkadele.

 

2. Kasuta kindaid:

Kui tegeled koduste töödega, mis nõuavad otsest kokkupuudet veega või kemikaalidega, kanna kindaid, et kaitsta küüsi.

 

3. Söö tervislikult:

Tervislik toitumine mõjutab ka küünte tervist. Kindlusta, et sinu toidulaual oleks piisavalt proteiine, vitamiine ja mineraale.

Biotiin (vitamiin H): Leidub munades, pähklites, lõhes ja sojaubades.

Raud: Leidub punases lihas, ubades ja spinatis.

A-vitamiin: Leidub porgandites, bataadis ja spinatis.

C-vitamiin: Leidub tsitrusviljades, paprikates ja brokkolis.

 

4. Joo piisavalt vett:

Hüdreeritud keha tähendab tervemaid küüsi. Joo päevas piisavalt vett, et tagada naha ja küünte niiskustasakaal.

 

5. Külasta regulaarselt maniküüri spetsialisti:

Professionaalne hooldus aitab hoida küüned terved ja geellaki ilusa.

 

 

Millest hoiduda?

 

1. Väldi küünte või küünenahkade tõmbamist või närimist:

Küünte närimine kahjustab küüsi ja võib viia nakkuste tekkeni. Kui sul on see harjumus, proovi leida alternatiivseid viise stressi maandamiseks.

 

2. Väldi küünte käsitsemist tööriistana:

Väldi küünte kasutamist tööriistana nagu näiteks pindade kraapimine või millegi avamine. Õrn käitlemine hoiab ära küünte murdumise ja lõhenemise.

 

3. Väldi liigset niiskust:

Liigne niiskus võib põhjustada geellaki koorumist. Geellaki kvaliteeti võivad mõjutada näiteks pikaajaline viibimine aurusaunas või kuumas vannis ja ka sagedane kätepesu või nõudepesemine.

 

4. Ära koori ega kisu geellakki maha:

Oluline on mitte kiskuda ega koorida geellakki oma küüntelt. See võib kahjustada küüneplaati ja põhjustada õhenemist või murdumist. Kasuta laki eemaldamiseks viili ja vajadusel küünenahatange.

 

Lõpetuseks, olge hoolivad oma küünte suhtes ja hoidke neid nagu oma juveele. Regulaarne hooldus ja õige toitumine on võti kaunite ja tervete küünte saavutamisel. Järgides neid lihtsaid juhiseid, saate tagada, et teie maniküür kestab kauem ilusana kuni järgmise salongi külastuseni.

 

Ilusaid küüsi soovides,
Bonnie Ilutuba